LAKTAŠI, 31. jula –  Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška tokom proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima je povrijeđeno pet lica, saopšteno je iz ove uprave.
Na auto-putu Gradiška-Banjaluka, u mjestu Mašići, opština Gradiška, u petak, 28. jula, u 5.10 časova lakše je povrijeđen vozač automobila “mazda” čiji su inicijali A.G. /45/ iz Jajca kada je vozilo sletjelo s puta.

28793-saobracajna-policija-uvidjaj-zapisnik

Sedamdesetogodišnjak iz Gradiške čiji su inicijali Č.V. lakše je povrijeđen u petak, 28. jula, u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Gradiška-Banjaluka u mjestu Rovine, kada se automobil “džeta” sudario sa teretnim vozilom “mercedes”, kojim je upravljao pedesetsedmogodišnjak iz Laktaša čiji su inicijali P.J.

Na regionalnom putu Srbac-Prnjavor, u mjestu Donja Lepenica, opština Srbac, juče oko 19.00 časova automobil “reno megan” sletio je s puta i tom prilikom teže je povrijeđena putnica čiji su inicijali B.T. /44/, a lakše povrede zadobila je vozač automobila čiji su inicijali D.L. /44/ i putnica N.T. /82/, svi iz Srpca.

Teže povrijeđena B.T. prevezena je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluku.

Uviđaj u svim nezgodama obavili su pripadnici Policijske uprave Gradiška, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Iz Policijske uprave Gradiška apeluju da se građani pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, da bi vlastitu i sigurnost drugih građana podigli na što viši nivo.

 

/Srna/