LAKTAŠI, 04. septembra – U Republici Srpskoj sa radom je počelo počelo 187 osnovnih i 92 srednje škole, a na području opštine Laktaši je u četiri centralne škole upisan ukupno 371 prvačić.

Фотографија корисника Opština Laktaši
Predstavnici Opštinske uprave opštine Laktaši prisustvovali su prijemu prvačića u sve četiri osnovne škole na području opštine Laktaši, gdje su prvačićima uručeni prigodni pokloni.

Фотографија корисника Opština Laktaši
Kolektivi osnovnih škola ova lokalne zajednice spremno su i sa radošću dočekali prvi septembar i tom prilikom pripremili program dobrodošlice za đake prvake.

Фотографија корисника Opština Laktaši
„Nadamo se da će našim najmlađim učenicima ovaj prvi dan ostati u najljepšem sjećanju. Zajedničkim radom i zalaganjem trudićemo se da i ovu generaciju učenika obrazujemo i vaspitavamo da postanu uspješni i zadovoljni mladi ljudi, a lokalna zajednica je uvijek spremna da podrži rad naših osnovnih škola“, rekao je zamjenik načelnika opštine Laktaši Miroslav Kodžoman.

Фотографија корисника Opština Laktaši
Ove školske godine 92 hiljade učenika će pohađati nastavu u osnovnim školama, a 42 hiljade učenika u srednjim.
Ministarstvo prosvjete i kulture je je obezbijedilo besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, za šta je izdvojeno ukupno 950.000 KM.