LAKTAŠI, 03. jula – U Slatini kod Laktaša otvoren je 1. Petrovdanski futsal turnir humanitarnog karaktera na kojem učestvuju 32 ekipe.
Milorad Dodik na otvaranju turnira u Slatini - Foto: SRNA

Milorad Dodik na otvaranju turnira u SlatiniFoto: SRNA

Sredstva koja će biti prikupljena na ovom turniru biće namijenjena kao pomoć za dalje liječenje Aleksandru Milinkoviću kojem je povrijeđena kičma i čija rehabilitacija bi trebala biti uz korištenje matičnih ćelija.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će biti nastavljeno sa ulaganjem u Slatinu, koja je banjski i rekreacioni centar, izgradnjom novih trim staza i ostalih sadržaja za rekreaciju.

– Naporima opštine i dijelom Republike izgrađen je i sportski centar. Želimo da Slatinu razvijamo na daleko višem nivou jer ima potencijala – naglasio je Dodik.

On je naveo i da će se raditi rekonstrukcija puta prema Banjaluci, te najavio da će već iduće sedmice početi poslovi na dijelu koji pripada opštini Laktaši i da će najkritičniji dio biti završen do kraja ove godine.

Načelnik opštine Laktaši Miroslav Bojić, koji je otvorio ovu višednevnu manifestaciju, izjavio je da je želja da turnir postane tradicionalan i prepoznatljiv u regiji, te naglasio da je nagradni fond 7.000 KM.

– To je samo početak. Nadamo se prerastanju ovog turnira u uspješnu manifestaciju prepoznatljivu u cijeloj regiji. Cilj nam je da i dalje ulažemo u Slatinu. U narednom periodu će biti ovdje još investicionih projekata – kaže Bojić.

RTRS