LAKTAŠI, 06. juna – Povodom obilježavanja 14. juna Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi , Savez društava dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske i Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Grada Banjaluke“ organizuju višednevnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.


Akcija se održava u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, od 01.06. do 11.06. u periodu od 7 do 14 časova. Pri posjeti Zavodu, potrebno je ponijeti ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu. S obzirom da su i dalje na snazi epidemiološke mjere, maska je obavezna.
Višednevna akcija dobrovoljnog darivanja krvi biće okončana druženjem na Trgu Кrajine Banjaluka 11.06.2021. godine između 10 i 13 časova.


U čast Svjetskog dana davalaca krvi – 14. juna, pozivamo sve građane da nam se pridruže u petak na Trgu Кrajine, gdje ćemo se družiti i sa mnogim javnim ličnostima, koje promovišu zdrav život, i koje su ambasadori humanosti prije svega.
Humanost podrazumijeva brigu prema ljudima koji nisu u mogućnosti da zadovolje svoje osnovne ljudske potrebe, a kad je u pitanju ljudski život, ne postoji veća mjera za “čosjtvo” od one koja se krvlju mjeri. Darujte krv, spasite život! Nije bitno kome, bitno je da uspijemo!