Do pojave klizišta kod Zelenog mosta je, prema procjeni stručnjaka JU “Vode Srpske” Bijeljina, došlo zbog promjene konfiguracije tla u koritu rijeke Vrbas, odgovorili su iz ove ustanove za Srpskainfo.

Kliziste-kod-Zelenog-mosta-01-foto-S-PASALIC

Podsjetimo da se klizište na ovoj lokaciji pojavilo prošlog septembra, dva mjeseca nakon otvaranja novoizgrađenog mosta u naselju.

Pripremni radovi na sanaciji klizišta počeli su ovih dana, nakon što je iz Fonda solidarnosti RS obezbijeđeno je 820.000 KM za realizaciju projekta na obali Vrbasa.

Sanacija klizišta trebala bi da bude završena u okvirnom roku od 30 dana, od dana početka sanacije, a zavisno od vremenskih prilika, kažu u “Vodama”.

– Na osnovu odluke Fonda solidarnosti RS o odobrenju sredstava za sanaciju klizišta kod Zelenog mosta u Banjaluci, JU “Vode Srpske” Bijeljina pokrenula je aktivnosti za hitnu realizaciju ove mjere. S obzirom da je klizište aktivno i da se situacija na lokalitetu mijenja iz dana u dan, pripremni radovi su već počeli. Na predmetnoj lokaciji potrebno je najprije zaustaviti dalju eskalaciju klizišta, a zatim preduzeti radnje predviđene projektnom dokumentacijom za ovu mjeru- precizirali su iz ove ustanove.

 

Srpskainfo


Novum
Novum
Novum
Novum