Vakcina Sputnjik (Foto: REUTERS/Dado Ruvic)
Na institutu Torlak je pokrenuta proizvodnja vakcine protiv virusa korona “Sputnjik” i u budućnosti će moći da se izvozi u države regiona, saopštio je Ruski fond za direktne investicije.

– RFPI i Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak objavljuju da je pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv virusa korona “Sputnjik” u Srbiji. Ovim je Srbija postala prva država u južnoj Evropi koja će proizvoditi “Sputnjik”. Proizvodnja u Srbiji je u skladu sa najstrožijim standardima – saopštili su u fondu.

U fondu je naglašeno da će u budućnosti biti moguć izvoz preparata u druge države regiona.

– U skladu sa dogovorima koji su postignuti između Ruskog fonda za direktne investicije i Instituta Torlak u Srbiji je u kratkom roku uspješno pokrenuta proizvodnja vakcine “Sputnjik”. Srbija je prva evropska država koja je počela da proizvodi rusku vakcinu – izjavio je direktor ruskog fonda Kiril Dmitrijev.

On je podsjetio da se od početka ove godine preparat aktivno koristi za vakcinaciju stanovništva i zahvaljujući pokretanju lokalne proizvodnje razmjere vakcinacije mogu biti značajno uvećane.

RTRS

2 KOMENTARA

  1. Ovo je odlicna vest pogotovo za nas koji hocemo da se vakcinisemo ruskom vakcinom.Pored vakcine moramo da jacamo svoj imunoloski sistem,nosimo maske i drzimo distancu.Za jacanje imuniteta nam pomazu vitamini i suplementi nemacki cordyceps,reishi kapsule i OPC+C acerola koje jacaju imunitet i stite nas od korona virusa i infekcije.

Comments are closed.