TRN, 28. jula – Dva muškarca poginula su, a jedan je povređen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se danas u 16 časova dogodila u Trnu kod Laktaša na staroj Gradiškoj cesti kada je došlo do direktnog sudara “juga” sa “golfom 4”.

Prema nepotvrđenim informacijama u nesreći su poginuli vozač i suvozač iz “juga” Ljubomir T. i njegov punac Borko K. iz Glamočana. Za volanom “golfa” bio je Darko M. iz Trna koji je vozilom Hitne pomoći prevezen u Klinički centar u Banjaluci na dalje lečenje.

 

Nesreća dogodila oko 16 časova na samom izlazu iz Trna, a uzrok nesreće za sada nije poznat. Očevici kažu da je Malinić “golfom” išao prema Banjaluci, a da je “jugo” naišao iz suprotnog pravca. Međutim, nikome nije jasno kako je došlo do sudara, a na licu mesta se spekulisalo i da je nekom od vozača pozlilo.

 

– Nisam video kako je došlo do nesreće, već sam samo čuo strašan prasak. Kada sam pogledao na ulici video sam dva slupana vozila. Sa nekolicinom meštana odmah sam krenuo prema njima kako bi pomogli unesrećenima i tada sam zatekao stravičan prizor. Putnici u “jugu” nisu davali nikakve znake života i na mestu su bili mrtvi, dok je vozač “golfa” bio pri svesti, ali povređen i u stanju šoka – ispričao je očevidac nesreće.

 

On kaže da ga je još veća jeza uhvatila kada je shvatio da poznaje sve trojicu učesnika nesreće. Jedan mu je komšija, dok dvojicu poznaje kao vrsne molere.

 

– Sve su to dobri ljudi. Stradali su punac i zet. Radili su kao moleri i svaki dan su rintali bez prestanka kako bi prehranili svoje porodice. Povređeni živi u blizini mesta nesreće i stvarno mi nije jasno kako je došlo do nesreće. Pretostavljam da se on vraćao kući, jer se njoj skreće samo 50 metara od mesta nesreće i ne verujem da je iko išao brzo. Kada smo ga izvačili bio je u šoku i nisam nije znao da objasni kako je došlo do nesreće, jednostavno su se direktno sudarili – ispričao je sagovornik Pressa.

Uviđaj na licu mesta obavio je okružni tužilac Branko Bjelajac i inspektori saobraćajne policije, a više detalja biće poznato po završetku istrage, prenosi ”Press”.