Dalibor Čamber osuđen je danas u Okružnom sudu u Banjaluci na 30 godina. Presudu je izreklo Sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudija Dragan Uletilović.

Sudija je rekao da je jako poražavajuće da Čamber nije pokazivao nimalo empatije nakon ubistva, nego je hladnokrvno otišao i nije im pružio pomoć.

U optužnici se navodilo da je 31. decembra 2020. godine oko 22.30 sati, Čamber došao zajedno sa kolegom Milanom Đurđevićem na parking pumpe „Nis Petrol“ autom “mercedes”, kojim je upravljao Đurđević.

Zatim su izašli iz vozila, te došli u verbalni, a potom i u fizički sukob sa Savanovićem i njegovim prijateljem Aleksom Babićem (22), koji su na parking pumpe došli svojim vozilom.

Čamber je tokom fizičkog obračuna izvadio pištolj marke „Crvena Zastava“ kalibra 9 mm, za koji ne posjeduje oružni list i dozvolu za nošenje, pa ispalio jedan hitac u pravcu „suparničkog vozila“ koji je pogodio zadnji lijevi točak.

Potom ispaljuje još jedan hitac iz pištolja prema Babiću, pogodivši ga u lijevo stopalo.

– Babić je zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu strijelne rane stopala sa prelomom kosti lijeve pete – dodaje se u optužnici.

– Zatim Savanović udara Čambera, usljed čega on pada na leđa u blizini aparata za točenje goriva, te iz ležećeg položaja ispaljuje i treći hitac prema njemu, pogodivši ga u stomak.

– Savanović je prevezen vozilom Službe hitne pomoći Laktaši na reanimaciju u Urgentni centar UKC Republike Srpske, ali je od posljedica ranjavanja preminuo istog dana oko 23.50 sati usljed masivnog iskrvarenja.

– U optužnici se navodilo i da je Đurđević odvezao Čambera sa mjesta kritičnog događaja i tako mu pomogao u krivičnom djelu.

On je ranije priznao krivicu i sklopio sporazum sa tužilaštvom, pa je osuđen na godinu dana zatvora.

Izricanje presude je proteklo bez optuženog, ali i njegovog advokata i tužioca.

Sudija Uletilović je rekao da je jedan od najuvjerljivijih dokaza snimak sa bezbjednosnih kamera sa benzinske pumpe.

Kao olakšavajuće okolnosti je to što je neosuđivan i njegovi porodično stanje.

Takođe je istakao i upornost optuženog da počini krivično djelo i da nije bilo elemenata nužne odbrane.

Ispred suda danas su okupio veliki broj navijača Borca koji su pratili suđenje.

Tokom izricanja presude “Lešinari” su uzvikivali “Pravda za Duleta”, “Vulturesi, Vulturesi hajmo svi u Glas Dule Savanović jedan je od nas”.

Nakon što su roditelji ubijenog Savanovića rekli da je Čamber osuđen na 30 godina, “Lešinari” su to pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Srpskainfo