KRALJEVO, 27. decembra – Šestero učenika drugog razreda Srednje šumarske škole u Kraljevu, koji su 24. decembra učestvovali u tuči u Domu učenika srednjih škola u ovom gradu, završilo je u četvrtak u policiji, gdje su nadležnima dali izjave o ovom slučaju.

tuča

– Kada su u srijedu vaspitači saznali za ovaj događaj, brzo su odreagovali, ali su učenici tada u svojim izjavama naveli da su se samo šalili. Zbog ovog događaja u četvrtak je reagovala i kraljevačka policija, gdje su đaci zadržani da bi dali izjave – kaže Stevo Novaković, upravnik Doma učenika srednjih škola u Kraljevu.

Prema njegovim riječima, nijedan od učesnika u tuči nije iz Kraljeva, već se radi o djeci koja Šumarsku školu u gradu na Ibru pohađaju iz drugih gradova u Srbiji.

– Od početka školske godine nismo imali nijedan zabilježen incident niti smo imali sličan događaj u godinama za nama. Protiv svih učesnika, dvojice đaka koji su učestvovali u tuči, kao i protiv četvorice koji su tuči mirno posmatrali i snimali, biće pokrenut disciplinski postupak – dodaje Novaković.

Embedded video

Ivo@IvoJovanovic

Ovaj užas sa decom je moguć jer zlikovci znaju da nema adekvatne kazne za njih u Srbiji! Kraljevo,Dom učenika.

336 people are talking about this

 

I sami učenici Šumarske škole, međutim, juče su bili u nevjerici zbog svega što se dogodilo. Kako su kratko rekli, u svakoj školi se desi da se đaci međusobno potuku, ali ovako nešto još nisu vidjeli.

– Loše je što se ovako nešto dogodilo. Sam događaj baca ružnu sjenu na grad, ali i na samu vaspitnu ustanovu. Osuđujemo svaki vid nasilja, pa i ovo što se desilo. Takve učenika treba udaljiti iz obrazovnog sistema – rekao je jedan od učenika Šumarske škole u Kraljevu.

U Ministarstvu prosvjete Srbije kažu da su povodom ovog slučaja odmah kontaktirali školsku upravu u Kraljevu.

Podsjećanja radi, na video snimku koji se pojavio na internetu vidi se kako jedan vršnjak drugog tuče nogama, a zatim ga i baca na pod, a oni koji snimaju tuču ohrabruju ovakvo ponašanje.

– Ubiće te ko konja, udaviće te! Udri ga, udri – čuje se na snimku, dok nasilnik krvnički udara skoro za glavu nižeg od sebe, piše avaz.ba.

 

Srpskainfo