BEOGRAD, 24. novembra – Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je na 20 godina zatvora bio osuđen Vujadin Obradović (61) jer je pije tri godine u Zemun Polju ubio komšinicu S.B, a njenog supruga B.B. teško ranio hicima iz pištolja jer su tokom slavlja krsne slave puštali preglasnu muziku.

798895_slava-ubistvo_ls

Istom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, naloženo je da se Obradoviću ponovi suđenje pred Višim sudom u Beogradu. Takođe mu je produžen pritvor do daljeg.

Obradović se tereti za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

On za pištolj iz kojeg je pucao kobne večeri posjeduje dozvolu, odnosno oružani list.

 

Optužen je da je 5. decembra 2015. godine poslije kraće rasprave telefonom sa B.B. kako bi ga upozorio da je muzika koja se čula iz njegovog domaćinstva preglasna, otišao do njegove kapije i tom prilikom ispalio hitac u leđa B.B. i nanio mu laku tjelesnu povredu.

Zatim je ispalio još jedan projektil u pravcu S.B. i usmrtio je, a potom ponovo u B.B. nanijevši mu tom prilikom tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Neposredna opasnost po život B.B. je ukloljena operacijom.

U obrazloženju odluke Apleacionog suda se navodi da je presuda ukinuta zbog bitne povrede odredbi krivičnog postupka i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

 

Srpskainfo