LAKTAŠI, 15. septembra – Pedesetosmogodišnjak iz Gradiške čiji su inicijali P.R. uhapšen je nakon što je utvrđeno da se ranio prilikom izrade ručnog oružja, takozvane kubure.
On je osumnjičen za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija i davanje lažnog iskaza, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Gradiška.

pistolj2
Iz Policijske uprave ističu da su u utorak, 12. septembra, u 13.45 časova pripadnici Službe hitne pomoći Gradiška prijavili policiji da je kod njih lice P.R. sa prostrelnom ranom potkoljenice.

On je policiji izjavio da ga je ranila neka nepoznata osoba.

Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška kriminalističkom obradom utvrdili su da se P.R. sam ranio prilikom izrade ručnog oružja, takozvane kubure.

Policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, izvršila pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni i tom prilikom oduzela vojnu pušku i ručno izrađeno postolje namijenjeno da bude nosač cijevi oružja, takozvane kubura, kao i ručno izrađenu cijev koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Pronađeno oružje će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten i dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilašatva Banjaluka koji je naložio da nakon dokumentovanja predmeta bude dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i davanje lažnog iskaza.

/SRNA/