​PRNJAVOR – Aleksandar Dujaković (30) iz Prnjavora uhapšen je nakon što je kod njega policija pronašla improvizovanu laboratoriju za drogu, a između ostalog pronađeno je i oko 1.6 kilograma marihuane kao i oružje.

Njega su uhapsili pripadnici Policijske stanice Prnjavor a osim improvizovane laboratorije za uzgoj marihuane, nađene su i  stabljike  indijske konoplje i 1.680 grama marihuane.

Kako je saopšteno iz Policijske uparve Banjaluka, navodeći incijale, terete ga za krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

“Izvršen je pretres stana i drugih prostorija na području opštine Prnjavor, koje koristi osumnjičeni i tom prilikom je pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj opojne droge marihuane, 20 stabljika  stabljike indijske konoplje i 1.680 grama marihuane “, navodi se u saopštenju.

Ističu da su pronađene i 62 sjemenke indijske konoplje, lampe, dvije digitalne vage, sjeckalica, puška, određena količina municije, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, a po naredbi Osnovnog suda Prnjavor.

Nad osumnjičenim je u  toku kriminalistička obrada.

Nezavisne