Dvojica policajaca uhapšena su zbog zloupotrebe službenog položaja i lažnog predstavljanja, potvrđeno je za Srpskainfo.

UHAPŠENA DVA POLICAJCA Mimo posla, sa plastičnim pištoljem, zaustavljali vozila i naplaćivali kazne
FOTO: FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Uhapšeni su Ž. K. iz Knževa i V. K. iz Banjaluke, a lisice na ruke su im stavili pripadnici Policijske uprave Banjaluka.

Portparol ove Uprave Danijela Mučibabić je rekla da se Ž.K. sumnjiči da je 9. septembra oko 18 časova zaustavio vozilo u ulici Braće Pantića u Banjaluci u službenoj uniformi, te vozaču zbog  učinjenih prekršaja na licu mjesta naplatio novčanu kaznu.

– Policijski službenik Ž.K. je u vrijeme činjenja djela bio van službe. Protiv policijskog službenika doneseno je rješenje o suspenziji – pojasnila je Mučibabićeva.

Ona je dodala su u sklopu navedenih aktivnosti, policijski službenici dan kasnije u ulici Kordunaška u Banjaluci uočili policijskog službenika V.K. a koji je od ranije suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u službenoj uniformi, kako zaustavlja vozila.

– Od V.K. oduzet je plastični pištolj, metalna stop tablica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Protiv oba policijska službenika podnešeni su zahtjevi za pokretanje unutrašnjeg postupka – istakla je Mučibabićeva.

O svim mjerama i radnjama u okviru ovog predmeta, obaviješteno je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i Republičko javno tužilaštvo.

– PU Banjaluka i u narednom periodu će nastaviti sa navedenim aktivnostima te pozivamo građane da sve vidove nezakonitog i neprofesionalnog postupanja policijskih službenika prijave na besplatan broj telefona „122“ – poručili su iz PU Banjaluka.

Srpskainfo