LAKTAŠI, 18. juna – Žena iz Srbije čiji su inicijali P.Đ. uhapšena je na graničnom prelazu Popovi, kod Bijeljine, na osnovu raspisa teslićke policije jer je u toj opštini navodnim vračanjem prevarila osobu od koje je ukrala 10.000 KM, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Žena je uhapšena u utorak, 16. juna, a tešku krađu počinila je u četvrtak, 11. juna.

Iz policije navode da za P.Đ. postoji osnov sumnje da je došla u kuću osobe iz Teslića čiji su inicijali R.J, te od nje tražila da iznese sve što ima od novca i dragocjenosti da nad njima obavi obred vračanja kako bi pomogla.

– Tokom obreda je tražene predmete zapakovala u foliju koju je stavila u plastičnu vrećicu, a nakon što je završila obred vračanja i napustila kuću, oštećena osoba je primijetilo da u vrećici nema novca u iznosu od preko 10.000 KM – navodi se u saopštenju.

Službenici Policijske stanice Teslić došli su do saznanja da je žena počinila ista krivična djela i na području policijskih uprava Banjaluka i Trebinje, o čemu su obaviješteni radi preduzimanja daljih mjera i radnji radi dokumentovanja predmeta.

Uhapšena žena je juče uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Iz banjalučke Policijske uprave saopšteno je da su pripadnici ove uprave, u saradnji sa Policijskom upravom Doboj, uhapsili mlađu žensku osobu čiji su inicijali P.Đ. zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo prevara.

U saopštenju se dodaje da je nadležnoj policijskoj stanici Policijske uprave Banjaluka 1. decembra prošle godine oštećena prijavila da joj je na kućnu adresu došla nepoznata mlađa ženska osoba i rekla da će iz te kuće ubrzo neko umrijeti i da ona može skinuti tu magiju uz naplatu usluge.

– Oštećena je iznijela novac u iznosu od 25.300 KM, a nakon toga nepoznata ženska osoba je zatražila da joj donese potrebne stvari za skidanje magije, a potom iskoristila njeno odsustvo i udaljila se u nepoznatom pravcu – navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Banjaluka navode da je o svemu obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva, koji se izjasnio da, nakon kompletiranja predmeta, protiv P.Đ. bude dostavljen izvještaj u redovnoj proceduri.ž

Srpskainfo