Identifikovana je i lišena slobode osumnjičena koja je iz kuće privatnog vlasništva otuđila novac, potvrđeno je za ”Micro mrežu” iz PU Gradiška.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 07.02.2022. godine, identifikovali su i lišili slobode lice inicijala V.A. iz Republike Hrvatske, za koje postoji osnovi sumnja da je počinilo krivično djelo ”Teška krađa”.

Naime, Policijskoj stanici Nova Topola, 05.02.2022. godine, oko 18,35 časova, prijavljeno je da je neposredno prije prijave iz kuće privatnog vlasništva u mjestu Nova Topola, grad Gradiška, otuđen novac u iznosu od oko 2000 KM.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je V.A. izvršila krivično djelo ”Teška krađa” na način da je pronašla sakriven ključ na području oko ulaza u kuću stanovanja oštećene, ušla u unutrašnjost i iz iste otuđila novac.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kuće u mjestu Nova Topola, koju koristi osumnjičena, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lice ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Lice V.A. će u toku dana biti predato u nadležnost Ministarstva sigurnosti BiH, Služba za strance, Terenskog centra Banja Luka na dalje postupanje.
Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da zaštite svoju imovinu, te da ne ostavljaju ključeve ispod otirača, u obući, saksijama za cvijeće i slično, jer kriminalci itekako znaju za skrivanje ključeva na tim mjestima.