LAKTAŠI, 9. marta  – Mercedes vrijedan 200.000 evra koji je ukraden u Zagrebu pronađen je u mjestu Boškovići, kod Laktaša.


Uhapšeni su M.Ć. i A.M. a tom prilikom je osim ukradenog mercedesa privremeno oduzeto i vozilo BMW H5.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, Mercedes-benz tip AMG GTR, kabriolet bijele boje, ukraden je od 11.02.2023. godine do 21.02.2023. godine u Hrvatskoj, a pronašli su ga policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Banjaluka.

“Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske je putem međunarodne operativne policijske saradnje zaprimila zahtjev MUP-a Republike Hrvatske za preduzimanje aktivnosti na pronalsku ovog vozila, a intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom releventnih saznanja policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako je od strane nepoznatog lica lica ili više njih otuđeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH, te da je od strane najmanje dva lica sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, opština Laktaši”, navodi se u saopštenju.

Dalje navode da je policja sinoć oko 21 čas u mjestu  Boškovići, opština Laktaši pretresla navedene lokacije i uhasila M.Ć. i A.M. te su privremeno oduzeki i BMW.

“U toku je rad na dokumentovanju  krivičnog djela teška krađa iz člana 226. stav 3. KZ RS, a sve aktivnosti se preduzimaju pod nadzorom Okružnog javog tužilaštva u Banjaluci”, navode iz MUP-a RS.