Foto: Ilustracija

DOBOJ, 12. oktobra – Okružni sud u Doboju je, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, osudio Dobojliju Dragana Panzalovića na osam mjeseci robije za pokušaj iznude te za krađu juga 45, koji mu se, kako se u presudi navodi, ugasio, a potom ga je ponovo pomoću kablova pokušao upaliti, ali ga je zatekla patrola policije.

Panzalović je proglašen krivim po optužbama da je 6. aprila 2017. godine, oko 6.10, u dobojskoj Ulici vojvode Mišića, došao do juga 45, ušao unutra, razbio plastiku ispod volana, izvukao kablove iz ležišta i na taj način upalio auto te se odvezao s parking mjesta.

“Nakon toga se jugo ugasio i kada je ponovo pomoću kablova pokušao da ga upali na mjestu ga je zatekla patrola policije”, ističe se u presudi.

Krivim je proglašen i da je 19. januara 2016. naveče, dok je bio sa sugrađaninom Milanom Paravcem, te Nikolom Vukovićem i maloljetnim D.Š., pokušao oteti torbicu od maloljetnog B.F.

Tih momenata, kako se dodaje u presudi, u društvu B.F. bili su Slađan J., Vuk R., Milan P. i Sandro R.

U presudi se navodi da su Vuković i Paravac maloljetniku F.B. naredili da stane, što je ovaj i uradio, kao i njegovi drugovi. Kako se dodaje, potom su mu prišli te mu je Vuković povišenim tonom rekao: “Skidaj torbicu, daj torbicu”.

“Kada mu je B.F. odbio predati torbicu koju je držao oko vrata, Vuković je ponovo zatražio da mu je preda, što je B.F. ponovo odbio, nakon čega je Paravac stisnutom šakom zamahnuo prema glavi maloljetnika”, navodi se u presudi.

Maloljetnik je, dodaje se, uspio da izbjegne udarac, a Paravac ga je zatim nogom udario u usta.

“Potom je Slađan J., koji je bio u društvu s maloljetnim B.F, rekao: ‘Momci, pustite to, nećemo praviti gužvu’, a maloljetni D.Š. je zatim teleskopskom palicom počeo udarati Slađana J. po ruci i B.F. po tijelu”, ističe se u presudi.

Kako se dodaje, istovremeno su Vuković, Paravac i Panzalović fizički napadali B.F.

“Kada se začula sirena vozila Hitne pomoći, koje je u tom momentu prolazilo gradom, oni su pobjegli misleći da dolazi policija”, navodi se u presudi.

Ističe se da su maloljetni F.B. i Slađan J. tokom ovog napada lakše povrijeđeni.

Inače, Paravac je, kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, za ovaj slučaj, takođe na osnovu sporazuma o priznanju krivice, nedavno osuđen na pola godine zatvora.

I on i Panzalović su oslobođeni plaćenja troškova krivičnog postupka, tako da suđenje pada na teret budžeta.

Nezavisne