BEOGRAD, 12. jula – Brend Smoki, kompanije Soko Štark koja posluje u okviru Atlantik grupe, osvojio je “Superior Taste Award” u Briselu, svjetsku nagradu u oblasti hrane koja se osvaja na međunarodnom ocjenjivanju ukusa i kvaliteta.

 smoki

Ivana Vlahović, kategori marketing menadžer kompanije Soko Štark, kaže da “milioni ljudi zatvorenih očiju prepoznaju ukus Smokija”, a da je sada i 120 stručnjaka Međunarodnog instituta za degustaciju i kvalitet proizvoda dalo zvaničnu potvrdu da je ukus i kvalitet tog flipsa izuzetan.

“Naš Smoki je ocenjen sa maksimalne tri zlatne zvezdice. Superior Taste Award je jedina institucija i priznanje za kvalitet koji dodeljuju svetski lideri u gastronomiji i koji su glavni kuvari i somilijeri označeni Mišelinovim zvezdicama”, ukazala je Vlahović.

Ona je objasnila da je cijeli proces dobijanja nagrade po protokolu Mišelinog kuvarskog vodiča, gdje žiri koji se sastoji od 120 članova ocjenjuje svaki proizvod ponaosob na osnovu njegovog kvaliteta.

“Kada 70 odsto tog sručnog žirija oceni proizvod izvanrednim, taj proizvod dobije jednu zvezdicu, kada 80 do 90 odsto stručnog žirija oceni proizvod, taj proizvod dobija dve, a samo oni proizvodi gde 90 do 100 odsto stručnog žirija oceni proizvod izuzetnim, taj proizvod osvaja tri zvezdice”, ističe Vlahović.

Prema njenim riječima, ta sjvetska nagrada je još jedna potvrda da je Smoki lider u svojoj kategoriji, kao i da se nalazi u prvih deset brendova u regionu.

“To nam daje još veću odgovornost da nastavimo ovim putem, a sa ciljem da bismo zadovoljili sve potrebe naših potrošača”, navodi Vlahović.

Brend menadžer za Smoki, Jelena Crnković, podsjetila je da je Smoki prvi proizvedeni flips u Jugoistočnoj Evropi, a da uspjeh i više od 45 godina postojanja duguje kvalitetu i specifičnom ukusu.

“Smoki je postao sinonim za celu flips kategoriju, a to su prepoznale i naše kolege iz evropske stručne javnosti. Ono što je karakteristično za Smoki je da je on pravljen od prirodnih sirovina, kao što su kukuruzni griz i sveže pečeni kikiriki, bez ikakvih aditiva”, navela je Crnković.

Osim toga, kaže ona, Smoki je sinonim za zabavu, porodicu, specifičanog i jedinstvenog ukus, koji je hrskav i topljiv u isto vrijeme.

Na međunarodnom ocjenjivanju ukusa i kvaliteta proizvoda, žiri sačinjen od poznavaoca ukusa, kuvara, somijlijera i stručnjaka, tokom nekoliko dana, testirali su više od 1.000 različitih proizvoda iz 60 zemalja svijeta.

 

Nezavisne