SARAJEVO, 26. oktobra – U sarajevskom naselju Alipašino Polje C faza naspram tržnog centra Bingo jutros oko 4.50 sati automafijaši su zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške, najvjerovatnije kalašnjikov, policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi Golfa 6 bijele boje.
Policija-Federacija-uvidjaj

Drama se odigrala na parkingu, a policajci su tokom redovne kontrole naišli na kradljivce. Odmah nakon što su naišli, jedan od lopova potegao je oružje, te je na licu mjesta ubio jednog policajca, dok je drugi teško ranjen i ljekari mu se bore za život.

Prema nezvaničnim saznanjima život je na zadatku izgubio dugogodišnji, iskusni policajac Adis Šehović, a ranjeni policajac Davor Vujnović, preminuo je u poslijepodnevnim časovima. Prema dosadašnjim saznanjima, automafijaši su se dovezli s dva automobile, Range Roverom i crnim Golfom V.

Tokom noći, sumnjaju istražioci pokušali su ukrasti još jedno vozilo na području Opšine Centar, ali ih je u tome spriječila policija. Nakon što su pucali pobjegli su u pravcu OŠ Meša Selimović. Odmah je putem radio veze obaviješten i MUP RS da bi se blokirali svi prilazi.

Na licu mjesta nalaze se na desetine policajaca te su sve smjene dignute i MUP KS sve raspoložive snage dao je u potragu za počiniocima.

U potragu za ubicama sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića uključena je i helikopterska jedinica RS, piše “Avaz”.
helikopter

Helikopter s pripadnicima policije RS nadlijeće lokacije na Palama, gdje se sumnja da su počinioci ovog stravičnog dijela i pobjegli nakon što su izvršili ovu brutalnu likvidaciju.

ATV