LAKTAŠI, 31. maja – Pandemija korona virusa uticala je na održavanje mnogih događaja. Tako je i tradicionalna manifestacija Dani Јagoda u Laktašima ove godine prilagođena mjerama. Na laktaškoj opštini registrovano je oko 80 proizvođača , a neki su bili i na Tržnici jagoda.

Јagode - Foto: RTRS

ЈagodeFoto: RTRS

Јagoda je voće koje svi vole ali mnogo truda je potrebno da bi njen plod bio baš onakav kakvog ga zamišljamo: jarko crven i slastan sa mirisom koji mami sva čula. Pripremiti zemlju, njegovati sadnice, kad procvjeta pripremiti za plodove sve to zahtijeva vrijeme i trud a to najbolje znaju uzgajivači jagoda.

Za jagode je potrebna ljubav, a ona ljubavlju i uzvraća iako mnogi misle da domaća ima visoku cijenu.

Posjetioci koji su se zatekli u Laktašima na “tržnici jagoda” kažu da je izgledom i ukusom jagoda sa naših prostora nenadmašna, međutim visoka cijena, i “mršav” porodični budžet doveli su do toga da je većina njih mogla samo da prošeta i pogleda izložene proizvode.

Ne zaboravite kada odete na tržnicu da kupovinom domaćih proizvoda pomažete domaću proizvodnju a čuvate i svoje zdravlje jer voće i povrće sa naših njiva nije tretirano kao uvozno.

RTRS