LAKTAŠI, 08. maja – Ako moji konfeti, trubači i penjanje na sto makar jednom čovjeku koji je pogledao video daju vjetar u leđa da skupi mu*a i poslodavcu nasilniku kaže “Dosta!”, onda nisam za džabe glumio budalu, kaže Nemeš

Nemes

Nikola Nemešević, poznatiji kao Nemeš koji se natjecao u reality showu Big Brother, dao je otkaz na radiju na kojem je dosad radio. Obukao je majicu na kojoj piše ‘dajem otkaz’ te se snimao kako hoda zgradom radija. S njim su bili i trubači, a posvuda su letjeli konfeti. Cijeli događaj Nemeš je objavio na YouTube kanalu.

– Juče je vlasnica firme u kojoj radim bila nevjerojatno gruba prema mojim dragim kolegama i meni zbog jednog malog propusta koji smo imali i to nije izoliran slučaj. Ja bahatost ne tolerišem i neću raditi s ljudima koji misle da, samo zato što nekoga plaćaju, mogu ga vrijeđati i ponižavati, pa sam odlučio da ovo više nije za mene i da ću se od danas maksimalno posvetiti muzici – opisao je bivši kandidat Big Brothera na koji način je dao otkaz.

Ipak, poslije je otkrio kako njegovi bližnji uopšte nisu oduševljeni njegovim postupkom.

– Em opet radim cirkus, em sam dupetom zatvorio vrata. Istina je da moje pjesme više nikada neće biti emitirane na jedina dva radija koja su ih vrtjela stalno. Imao sam u dan tačnu platu, solidno veću od prosječne srpske, za manje od pola radnog vremena. Uzimao slobodan dan kad god sam htio. Na mene do prekjuče nikad nije podigla glas, a čak me ni sada nije izvrijeđala – ispričao je Nemeš u kojim je uslovima radio.

b3e4f0a344489c1080ec

 

foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Međutim, ‘prekipjelo’ mu je zbog radne atmosfere.

– Naslušao sam se vrištanja i iživljavanja nad mojim kolegama i kolegicama. Do mjere vrijeđanja njihove nerođene djece i pokojnih roditelja. I jutros sam jednostavno puk'o. Ovi moji isti roditelji koji sada brinu da sam sebi ovim nanio štetu, u djetinjstvu su me učili da se suprotstavim nasilnicima čak i onda kad ne maltretiraju mene, nego druge. A radeći za nekoga, ja mu donosim novac, jedino sredstvo koje mu daje moć da bude upravo to – nasilnik. Da sam htio, mogao sam na 101 način firmi napraviti haos. Nisam niti ću. Nisam nikome nanio nikakvu štetu. Ako moji konfeti, moji trubači i moje penjanje na stol makar jednom čovjeku koji je pogledao video daju vjetar u leđa da skupi mu*a i poslodavcu nasilniku kaže “Dosta!”, onda nisam za džabe glumio budalu. A to je poenta – ispričao je Nikola.

eb6bbe9f8c4ce4639010

 

foto: YouTube

Mnogi su mu nakon pogledanog videa čestitali na odvažnosti i hrabrosti.

– Svaka čast. Tako se daje otkaz – komentar je ispod snimke.

 

24sata.hr