TRN, 11. decembra – Policijski službenici Policijske stanice Laktaši u mjestu Trn, Grad Laktaši, prilikom sprovođenja planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, lišili su slobode tri lica M.R., Đ.V. i N.R., svi iz Laktaša.


Prilikom kontrole vozila putničkog automobila u mjestu Trn, kojim je upravljao Đ.V., legitimisan je i suvozač M.R. koji je policijskim službenicima dobrovoljno predao četiri paketića umotana u foliju sa sadržajem zelene biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase 23,71 gram i jednu digitalnu vagu.

– U neposrednoj blizini su uočena tri dezorjentisana lica koja su policijskim službenicima izjavila da su u kući pored, kod lica N.R., konzumirali opojnu drogu. Izvršenim testiranjem kod lica M.R. i Đ.V. utvrđeno je prisustvo opojne droge kokain, amfetamin i marihuana, dok je kod lica N.R. utvrđeno prisustvo opojne droge marihuana – dodaje se u saopštenju Policije.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, istog dana, izvršen je pretres stambenih i pomoćnih objekata u mjestu Trn, Grad Laktaši, koje koristi M.R.

– Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv M.R. za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, Đ.V. za krivično djelo pomaganje i N.R. za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga – dodaje se u saopštenju.