LAKTAŠI, 19. februara – Ženi iz Mostara eksplodirao je mobilni telefon Samsung Galaxy S5 dok je bio na punjaču, a ona je fotografije uništenog telefona, kao i upozorenje svim korisnicima ovog telefona, podijelila na Facebook stranici “Mostarske mame”.

“Imate mobitel Samsung S5, obratite pozornost da ga ne držite u svojoj blizini dok je priključen na punjač jer može eksplodirati. Mobitel je upravo eksplodirao, čuvajte djecu i sebe, naravno, jer se to ipak može dogoditi”, objavila je ona na pomenutoj Facebook stranici, piše “Vecernji.ba”.

Ona je naglasila da je fotografiju objavila kao upozorenje svima koji prilikom punjenja mobilni telefon drže u svojoj blizini. Na sreću, u ovom slučaju nije bilo povrijeđenih.

tel2

Podsjetimo, eksplozije mobilnih telefona u posljednje vrijeme sve su češće. O slučaju Ljubice Marić iz Zagreba pisali su svi mediji. Ležala je u krevetu, a njen telefon na noćnom ormariću je zazvonio i eksplodirao nakon što je tokom noći bio na punjenju.

“Sva sreća pa su djeca spavala i nitko nije brzo došao do telefona”, rekla je tada Ljubica Marić, kojoj je tada eksplodirao iPhone 4S.

Na telefonu je popucalo staklo, a zvučnika od praska uopšte nije bilo. Komadića je bilo po cijelom ormariću i podu sobe, a ono što je zanimljivo jeste da je telefon i nakon eksplozije radio.

(Vecernji.ba/ATV)