LAKTAŠI, 10. septembra – Koliko majka priroda može biti silovita, najbolje pokazuju vremenske neprilike s kojima se suočavaju stanovnici Amerike, ovih dana. Uragan kojeg su nazvali “Irma” pustoši sve pred sobom, prizori koje gledamo su zastrašujući.
Međutim, za oko nam je zapela još jedna zastrašujuća stvar, koju smo primjetili gledajući snimak na CNN kanalu, koji ide uživo. Naime, dok ide LIVE snimak, na popularnom YOUTUBE- u, ljudi iz čitavog svijeta imaju mogućnost da komentarišu. Poražavajuća je činjenica, da u tim komentarima nema ni podrške, ni riječi ohrabrenja, ni molitve ni saosjećanja. Komentari iz Turske, Australije, Engleske, Japana…nebitno…su u najmanju ruku sramni. Psovke na račun predsjednika države, uvredljivi sadržaji koji se tiču amerikanaca, Trampove žene i još sijaset gadosti.
Nažalost.
Sve ovo navodi da se zapitamo: “Kuda ide ovaj svijet???”

Sa stranice “Uno radija” prenosimo fotografije i tekst, koji pobliže opisuju situaciju u Americi. Prosudite sami….

Policija Majamija saopštila je putem Tviter naloga da su njeni pripadnici trenutno u skloništima i da neće moći da odgovaraju na pozive građana.

Policija insistira da građani ostanu unutra i da nikako ne izlaze napolje, zbog ekstremno opasnih vjetrova, javlja televizija CNN.

Udari vjetra su u rejonu od 160 do 215 kilometara na čas, zavisno od lokacije.

Uragan Irma odnio je prve žrtve na Floridi, gdje su najmanje tri osobe izgubile život, javlja “Ej-Bi-Si njuz”.

Irma je stigla do Floride, piše Independent. Centar uragana Irma premiješta se preko Florida Kiza noseći sve pred sobom. Nacionalni centar za praćenje uragana objavio je da je brzina vjetra 215 km/h.

Preko twitera se oglasio i predsjednik SAD Donald Tramp, hrabreći stanovnike Floride. Policija Majamija saopštila da su se njeni pripadnici povukli u skloništa te da više nije u stanju da odgovara na pozive građana.

 

Istovremeno je 1,1 milion stanovnika te američke države ostalo bez električne energije.

Jedan čovjek u okrugu Monro, poginuo je kada je izgubio nad kamionom, kojim je prevozio generator, saopštili su zvaničnici.

Još dvije osobe nastradale su u saobraćajnoj nesreći u okrugu Hardi, na putu po kojem je pljuštala kiša, saopštila je patrolna služba autoputeva Floride.

ANC njuz podsjeća da je od posljedica uragana Irma na Karibima dosad najmanje 25 osoba izgubilo život.