LAKTAŠI, 3. juna – Uroš Stamenković je danas, protiv zvorničke Drine, posljednji put bio u protokolu Fudbalskog kluba Laktaši Admiral bet na jednoj zvaničnoj utakmici. Iskusnom napadaču ističe ugovor sa klub sa Gradskog stadiona kraj čipsare i on se još u petak, u svlačionici, zahvalio klubu, trenerima i saigračima.


-Bilo je emotivno… Posle deset godina provedenih u Laktašima odlazim uzdignutog čela, sa suzama u očima. Nije jednostavno. Ovaj klub je moja druga porodica i ovo mi je, nakon gubitka oca, najteži trenutak u životu! Svestan sam da taj trenutak mora jednom da dođe, čovek koliko god se sprema za njega i razmišlja, opet, emocije ga nadvladaju… Idemo dalje. Iza mene ostaje jedan prelep period u životu i profesionalnoj karijeri. Laktaše nosim u srcu – rekao je otvoreno i emotivno, sa rosnim očima, Uroš Stamenković, napadač Laktašana.

Rođen je 26. marta 1993. godine u Majdanpeku. Igrao je za kanadske “Bele orlove”, Palilulac, Laktaše u više navrata, Slobodu iz Mrkonjić Grada, Krupu, Kozaru iz Gradiške i Slogu iz Doboja iz koje se u ljeto 2021. godine vratio u Laktaše. O daljim planovima kaže…

Videćemo, sezonu tek danas završavamo. Ima nekih ponuda i planova, razmisliću u kojem pravcu ću dalje da idem. Fudbal je takav posao, nepredvidiv… Ono što sigurno znam da ću i posle igračke karijere ostati u fudbalu! On je moj život – jasan je popularni Urke.

Stamenković je postigao 80 golova za Laktaše u zvaničnim utakmicama. U sezoni koja se danas završava Laktašani će biti treći u prvenstvu i igrali su finale Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić” prvi put u klupskoj istoriji, a Stamenković je za 400 minuta provedenih na terenu postigao tri gola i uknjižio dvije asistencije.

-Jednog dana ću se, vjerujem, vratiti u moj najvoljeniji klub, u svoje Laktaše. Hvala svima koji su bili uz mene i davali podršku i u najtežim trenucima života. Saigračima, stručnom stabu, navijačima i svima onima koji vole Laktaše želim puno sreće u narednom periodu, a ja ću biti najvatreniji navijač kluba– konstatovao je na kraju Uroš Stamenković.