LAKTAŠI, 09. septembra – Ruža Gajić i njen šesnaestogodišnji sin Božidar iz Laktaša predstojeće zimske dane dočekuju bezbrižnije nego prethodnih godina zahvaljujući humanitarnoj akciji kojoj su se priključili brojni Banjalučani.

Pokretač ove, ali i mnogobrojnih drugih humanitarnih akcija, Milan Savanović kaže da je, čim je čuo za tešku sudbinu Gajića pozvao prijatelje i sve sugrađane velikog srca da u skladu sa mogućnostima pomognu ovoj socijalno ugroženoj porodici i na taj način im bar malo olakšaju  život.

Poziv, koju je objavio na društvenim mrežama, naišao je na podršku brojnih stanovnika te je pomoć skupljena za svega nekoliko dana.

– Hvala svim humanistima koji su obezbijedili ogrev, hranu, higijenu, šporet, veš-mašinu, odjeću, obuću, školski pribor i još mnogo toga za Gajiće – rekao je Savanović koji je juče sa nekolicinom prijatelja uručio ovu donaciju. On je naglasio da je za nekoliko dana sakupljeno i 2.340 KM koja će umnogome olakšati život Gajićima.

– Ne znam kako svima da zahvalim. Ovo je primjer da naši sugrađani nisu sami, da ima ljudi koji žele da pomognu, i što je najvažnije da ima vjere u nama – kazao je Savanović. On je istakao da Gajići žive u kući u Čardačanima koja nije njihova, ali im je jedini dom koji imaju.

– Snalaze se kako stignu. Ruža prima socijalnu pomoć od 150 KM, a dok plati struju i vodu, te Božidaru mjesečnu kartu skoro ništa joj ne ostane – kaže Savanović dodavši da Gajići uprkos nedaćama nikada ne skidaju osmijeh s lica i ne gube vjeru i nadu u bolje sutra.

D. B.

Glas Srpske