LAKTAŠI, 25. septembra -Opština Laktaši je u prethodnom periodu sprovela tendersku proceduru za revitalizaciju bunara izvorišta u Laktašima, kroz projekat „Izrada eksploatacionog bunara za potrebe snabdijevanja stanovništva Laktaša i Slatine pitkom vodom“ u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti.

vodovodni-sistem2-768x576

Izvođač radova „IPIN“ d.o.o. iz Bijeljine sutra će započeti radove na revitalizaciji izvorišta. Ukupna vrijednost projekta revitalizacije je 42 860,00 KM . Fond za zaštitu životne serdine i energetske efikasnosti, zajedno sa opštinom Laktaši finansira ovaj projekat.

Krajnji rezultat projekta jeste čišćenje unutrašnjosti bunara, čišćenje taložnika i filterskih cijevi od mineralnih soli, poboljšanje kvaliteta vode koja se distribuira i povećanje kapaciteta bunara, odnosno izvorišta Laktaši tj. stabilnije snadbjevanje pitkom vodom kako građana tako i privrednih subjekata na području opštine Laktaši.

Realizacijom ovog projekta stvaraju se uslovi za proširenje vodovodne mreže i povećanje broja korisnika, koji u ovom trenutku nemaju kvalitetno riješeno vodosnabdijevanje.

 

Оpština Laktaši