U Laktašima je danas organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj je prikupljeno 85 doza dragocjene tečnosti.

Akciju je organizovalo Društvo dobrovoljnih davaoca krvi Laktaši. Bila je to poslednja akcija za ovu godinu, koja je zahvaljujući broju davaoca koji su se odazvali pozivu, protekla vrlo uspješno.

Ovoj akciji odazvalo se 130 davaoca, od kojih je 24 vraćeno na ljekarskom pregledu, a njih 19 zbog niskog hemoglobina nije moglo dati krv. Dvije osobe nažalost nisu uspjele da se pravovremeno odazovu akciji.

Akcija je održana u saradnji sa Savezom dobrovoljnih davaoca krvi Republike Srpske, Zavodom za transfuzijsku medicinu Republike Srpske i Srpskom pravoslavnom crkvom eparhija banjalučka, parohija u Laktašima.

Predsjednik Društva dobrovoljnih davaoca krvi Laktaši, Božica Malinić, rekla je da su zadovoljni rezultatima akcije, te da sa radošću očekuju da se poveća broj novih članova, pogotovo mladih ljudi.
Predsjednik Saveza dobrovoljnih davaoca krvi Republike Srpske Miro Anđelić rekao je da je uprkos epidemiji virusa korona, akcija u Laktašima uspjela, i da je svaka prikupljena doza krvi drgocjena.

Laktašani su pokazali da je zaista “lako biti čovjek”, kad iznad svega postavimo ljudskost i humanost.