USVOJEN AKCIONI PLAN Za podsticaj zapošljavanja u Srpskoj 16,5 miliona KM

BANJALUKA, 14. marta – Vlada Republike Srpske usvojila je danas Akcioni plan zapošljavanja u Srpskoj za ovu godinu i obezbijedila 16.526.710 KM za podsticanje povećanja zaposlenosti.

Biro-za-zaposljavanje-5

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je da će Akcioni plan biti realizovan putem sedam programa kroz koje će biti data podrška zapošljavanju raznih kategorija stanovništva.

– U što kraćem roku raspisaćemo javni poziv kako bi sredstva bila operativna i što prije došla do krajnjih korisnika – rekao je Milunović na konferenciji za novinare poslije sjednice Vlade.

 

 

 

Vlada je usvojila Uredbu o stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

 

Milunović je rekao da je uredba donesena jer se dio ove populacije nije prijavio na ranije raspisane javne pozive.

– Očekujemo da će se svi koji su nezbrinuti prijaviti na novi javni poziv koji će biti raspisan čim uredba stupi na snagu – rekao je Milunović.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Izvještaj o realizaciji Akcionog plana zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2018. godinu

 

Srpskainfo

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javna. Obavezna polja su označena sa *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

error: