LAKTAŠI.29.decembra- Skupština opštine Laktaši usvojila je juče budžet za narednu godinu u iznosu od 15 miliona KM.

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović rekao je da je 12 miliona KM predviđeno za budžetske obaveze, a oko 2,1 milion KM za otplatu dugova.

On je naveo da je usvajanju budžeta prethodila javna rasprava, te da se nastojalo da budu prihvaćene sve primjedbe u onoj mjeri koliko je to bilo moguće.
Karapetrović kaže da su izvršene određene korekcije stavki u vezi sa radom Boračke organizacije, pomoći borcima i porodicama poginulih, udruženju porodica sa četvoro i više djece, kao i dobrovoljnom vatrogasnom društvu.
SO L
“Dosta je bilo ograničenja, jer je budžet za narednu godinu manji od ovogodišnjeg za oko 700.000 KM, zbog neostvarenja određenih vrsta prihoda”, naglasio je Karapetrović.
Predsjednik Skupštine opštine Laktaši Boris Spasojević naveo je da je usvojen realan budžet, kao i određene tačke dnevnog reda u vezi sa omladinskom politikom i savjetom mladih.
Spasojević je naveo da radi kao volonter na ovoj funkciji, jer je zvanično zaposlen kao direktor Ugostiteljske škole, a dodatni motiv za obavljanje funkcije predsjednika Skupštine opštine je i da pomogne građanima i smanji troškove koliko može.
Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Aleksandar Jerković rekao je da su u skladu sa mogućnostima i potrebama korisnika planirana sredstva za podsticaj proizvodnje.
“Ta sredstva od oko 150.000 KM su nedovoljna, ali takav nam je budžetski okvir koji uslovljava da se prvo podmire zakonom propisane obaveze i gledaćemo da ova sredstva najracionalnije raspodijelimo”, istakao je Jerković.