LAKTAŠI, 15. septembra – U skladu sa najavama, rukovodstvo ABA lige ozvaničilo je kada i gde će početi takmičarska 2017/18.

Pretkvalifikacioni turnir za popunu 2. ABA lige, samo za klubove iz BiH, biće održan od 15.9. do 17.9.2017. godine u Laktašima, u organizaciji ABA lige j.t.d.

ABA

“Posle izuzetno velikog interesovanja iz BiH za učešće u kvalifikacijama za popunu 2. ABA ligi, a nakon što klubovi sa matičnim savezom nisu uspeli da dogovore organizaciju predkvalifikacionog turnira, ABA liga j.t.d. je donela odluku da izađe u susret klubovima i preuzme organizaciju. U skladu sa svojim načelima, ABA liga j.t.d. se i prilikom ove odluke vodila interesima klubova i regionalne košarke u opšte”, saopštila je ABA liga j.t.d.

Najavljeno je da će na pretkvalifikacionom turniru učestvovati Sloboda Tuzla, Široki Brijeg i Mladost Mrkonjić Grad. Igraće se po sistemu “svako sa svakim”, a pobednik turnira steći će pravo učešća u kvalifikacijama za popunu 2. ABA lige.

U sezoni 2017/18 u 2. ABA ligi učestvuju Borac, Bosna Royal, Dynamic, Krka, Lovćen 1947 Cetinje, AV Ohrid, Rogaška, Split, Teodo Tivat i Zrinjski Mostar. Preostala dva učesnika 2. ABA lige biće poznata nakon kvalifikacija koje će biti održane od 27.9. do 29.9 u Laktašima, a na kojima učestvuju Sutjeska, Primorska, Vršac i pobednik predkvalifikacija za klubove iz BiH.

Sve utakmice predkvalifikacinog turnira za popunu 2. ABA lige igraju se od 17 časova, po sledećem rasporedu:

Petak – 15.9:

Široki Brijeg – Mladost Mrkonjić Grad

Subota – 16.9:

Sloboda Tuzla – Široki Brijeg

Nedelja – 17.9:

Mladost Mrkonjić Grad – Sloboda Tuzla

Izvor: mondo.rs