Na internetu se pojavio snimak na kome se vidi kako mladog golmana udara grom tokom treninga.

Šesnaestogodišnjeg Rusa, Ivana Zaborovskog, golmana Znamja Truda, pravi “grom iz vedra neba” udario je tokom treninga u moskovskom regionu Orehovo-zuevo.

Klub je o nemilom događaju obavestio je javnost putem društvenih mreža.

U ovom, najstarijem aktivnom fudbalskom klubu u Rusiji, koji postoji već 110 godina, nadaju se da će se golman oporaviti što pre, ističući da je mladi igrač u bolnici stavljen u veštački indukovanu komu, ali “da njegov oporavak ide u dobrom pravcu”.

Ruski mediji su nedugo zatim objavili snimak ovog strašnog incidenta.

Imajući u vidu da bi gledanje te scene moglo da vas uznemiri, molimo osobe sa slabim zdravljem, kao i maloletna lica, da sledeći snimak ne puštaju.

https://www.youtube.com/watch?v=aKxY4yAz4fw#action=share

“Svi su reagovali vrlo brzo i vrlo profesionalno. Hitna pomoć je stigla za osam minuta. On je, najverovatnije, imao zastoj disanja, dobio je prvu pomoć i možda baš zato ostao živ”, prenosi RT reči generalnog direktora Trude, Igora Majorova.

Direktor kluba je odgovorio na kritike onih koji su tvrdili da trenining nije trebalo ni da se održi ako je u toku bilo nevreme:

“Nebo je bilo čisto! Malo oblaka i to je to, ali nije bilo ni kiše, ni vetra. Da se odvijala grmljavina, ne bismo ni trenirali napolju, trener bi odveo momke u teretanu”, istakao je Majorov.

Znamja Truda se, inače, takmiči u zapadnoj grupi Profesionalne lige Rusije, a sezonu 2019/2020, koja je završena ranije zbog pandemije korona virusa, ovaj klub završio je na 11. mestu.

Blic