BANjALUKA – Pripadnik banjalučke Vatrogasne brigade D.T. i još jedan vatrogasac povrijeđeni su u eksploziji do koje je došlo prilikom gašenja požara na montažnoj kući u izgradnji, u vlasništvu Z.D. u Kuljanskoj Banjaluci, rekli su “Glasu Srpske” u banjalučkoj Vatrogasnoj brigadi.
U vatrogasnoj brigadi rekli su da je u intervenciji učestvovalo šest vatrogasaca i dva vozila.- Tokom gašenja došlo je do eksplozije plinske boce u objektu. Tom su prilikom lakše povrijeđena dva vatrogasca i oštećeno jedno vatrogasno vozilo. Jednog vatrogasca pogodio je dio plinske boce i on je odmah upućen u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske, a potom je pomoć ljekara zatražio i drugi vatrogasac. Nakon što im je ukazana pomoć ljekara pušteni su na kućno liječenje– rekao nam je komandant Vatrogasne brigade Banjaluka Miroslav Malinić.

Policijska uprave Banjaluka je saopštila da je nadležnoj policijskoj stanici u 5.20 časova prijavljena eksplozija u Kuljanskoj ulici, te da je povrijeđen vatrogasac D. T. i oštećeno službeno vozilo Vatrogasne brigade Banjaluka.

Glas Srpske