Kilometarske kolone vozila zabilježene su danas na graničnim prelazima, na ulazu u Srbiju iz Mađarske i Hrvatske, a glavni razlog za to su nove mjere i obaveznan negativan PCR test pri ulasku u Srbiju što stupa na snagu od 20. decembra.

Naime, od jutros na svim Fejsbuk grupama građani koji žele da uđu iz Srbiju iz inostranstva prijavljuju da su kolone kilometarske, te da se čeka i po tri sata što se može vidjeti i na kamerama sa graničnh prelaza.

Vlada Srbije propisala je novu mjeru obaveznog negativnog PCR testa pri ulasku u Srbiju za sve građane, pa i građane Srbije koji žive u inostranstvu. To je izazvalo opštu pomamu, pa su svi požurili da prije mjera dođu u zemlju.

Razlog više je i Sveti Nikola koji se slavi sutra, te su neki građani požurili i danas krenuli put Srbije ne bi li slavu proslavili u svojoj zemlji.

FOTO: AMSS KAMERE/SCREENSHOT
FOTO: AMSS KAMERE/SCREENSHOT

Sudeći po fotografijama sa Horgoša i Batrovaca , ovog petka će u Srbiju “uplivati” na hiljade ljudi, najviše iz Hrvatske, a dodatni razlog je i karantin koji vlada u zemljama iz kojih dolaze.

Podsjetimo, nove mjere stupaju na snagu 20. decembra i trajaće do desetog januara, a one znače da stranci koji žele da uđu u Srbiju biće potreban negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, dok državljani Srbije ukoliko nemaju taj test, moraju da idu u izolaciju deset dana, piše Blic.

Srpskainfo