PRNJAVOR, 03. februara – Požar u bišoj zadruzi “Kooperativa” kod Prnjavora. Nezvanično, požar prouzrokovan paljenjem korova

 Foto N. Đurić

Foto N. Đurić

IZGORELI su kosačice, košnice, moštvo alata, raznih predmeta i veći deo krovne konstrukcije velike zgrade nekadašnje Zemljoradničke zgrade “Kooperativa”, u naselju Šibovska, dvadesetak kilometara od Prnjavora.

Vatra je, u subotu posle 13 časova, najveću štetu pričinila krovu i unutrašnjosti zgrade koju koristi Srpska pravoslavna Crkvena opština Šibovska, a u njoj dve kosačice, pet košnica i mnoštvo raznog alata i drugih predmeta. Četiri vatrogasca prnjavorske vatrogasne jedinice, sa dva vozila, nakon dvočasovne borbe, uspeli su da obuzdaju vatru, kao i njeno širenje na obližnje objekte koje koriste FK Borac, “Kooperativa”, i obližnja crkva.

 

Saznajemo da je izgoreli deo objekta u vlasništvu opštine. Na licu mesta se našla i policija, a kako “Novosti” nezvanično saznaju, požar je prouzrokovalo paljenje korova.

– Grupa meštana, pristalica Borca, krčeći i paleći korov uz prostorije svog kluba, nije uočila da su u šiblju nalaze i četiri stare autobuske gume, koje su ubrzo rasplamsale vatrenu buktinju. Vatru su raspirile i stare daske, a pogotovo med u saću košnica u kojima, srećom, nije bilo pčela – kaže naš izvor.

Ipak, požrtvovani vatrogasci zaustavili su širenje vatre, dok je, srećom, samo “dimna zavesa” napravila manju štetu na višim okolnim objektima.

 

RANIJE STRADAO I MAGACIN

OVO nije prvi objekat koji se našao na udaru vatre u krugu bivše Zemljoradničke zadruge “Kooperativa” u Šibovskoj. Kako su “Novosti” pisale, pre gotovo pet godina, vatra je progutala magacin. Ostalo je pitanje ko je i zašto potpalio vatru, s obzirom na to da to napušteno skladište uopšte nije imalo električnu energiju.

 

 

Novosti.rs