LAKTAŠI, 18. septembra – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je važna izgradnja auto-puteva i magistralnih puteva u Republici Srpskoj, jer malim putevima ljudi odlaze, a velikim dolaze u Srpsku.

Dodik je danas u Klašnicama kod Laktaša prisustvovao početku obnove dionice magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice, dužine 33 kilometra, istakavši da je Vlada Srpske za obnovu dionice obezbijedila više od 27 miliona KM.

On je naglasio da je rok za završetak radova 36 mjeseci.

– Kada završimo ovaj put, vjerujem da će on moći da izdrži nekoliko decenija i da neće biti potrebna njegova nova rehabilitacija – rekao je Dodik, te naveo kako se dugo čekalo na rehabilitaciju ovog magistalnog puta.

Dodik je napomenuo da je počela izgradnja auto-puta Prijedor – Banjaluka, dijela auto-puta od Vukosavlja do granice s Brčko distriktom, te od mosta na Rači do petlje u Bijeljini, dužine 20 kilometara.

– Naša namjera je da u što skorijem vremenu, a najduže za četiri godine, spojimo auto-put od Banjaluke do Beograda – rekao je Dodik.

On je naveo da je juče počela rehabilitacija puta od Sokoca do Han Pijeska u namjeri da se nastavi od Sokoca prema Palama, te od Trebinja do Gacka.

Dodik je napomenuo da je počela izrada studije izvodljivosti izgradnje brzog puta u pravcu Bijeljina – Zvornik – Milići – Vlasenca – Han Pijesak – Sokolac.

On je rekao da Republika Srpska ima više od 1.500 kilometara magistralnih puteva i da je to potrebno održavati, posebno u vrijeme predstojeće zimske sezone, ističući da je za te poslove osposobljeni „Putevi Republike Srpske“.

Dodik očekuje da će biti formirana zajednička direkcija za upravljanje i gazdovanje putnik pravcima širom Republike Srpske.

1 KOMENTAR

  1. Tim putem nasa omladina bjezi glavom bez obzira milorade, zbog tebe i tvoje politike pogubne za ovaj narod

Comments are closed.