LAKTAŠI, 24.jula – Vaidas Kariniauskas, litvanski košarkaš sa evroligaškim iskustvom novi je član Igokee i biće veliko pojčanje za tim iz Laktaša.

Olympic Games 2016 Basketball

Radi se o plejmejkeru, kojeg karakterišu izuzetne fizičke predispozicije i visina od 200 cm tako da može da pokrije i neke druge pozicije. Ima izuzetno dobar pregled igre i zahvalan je igrač, a u karijeri je nosio dres Žalgirisa dva gdje je počeo igrati seniorsku košarku da bi veoma brzo prešao i u najjači sastav ovog tima. U dva navrata nastupio je za tim Litkabee, a nastupao je i za Palakanestro Kantu, Kluž, Oradeu i dva puta za sastav Kimisa iz kojeg i stiže u Laktaše.

 

Ono što je karakteristično za ovog košarkaša je igra u odbrani, a 2016. godine u grčkoj drugoj diviziji bio je proglašen za najboljeg defanzivca.

 

Kariniauskas je sa litvanskom reprezentacijom 2009. godine osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvensvu za igrače do 16 godina.

Ovo je za tim iz Laktaša četvrto pojačanje s obzirom da su u Igokeu već stigli Aleksandar Cvetković, Marko Tomas i Denis Kliford.

 

Srpskainfo