LAKTAŠI – Fudbalski klub Laktaši je dobrim igrama na početku priprema za nastavak takmičenja u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa zapad, potvrdio ambicije da od naredne sezone ponovo bude član Prve lige Republike Srpske.

Takav utisak nije pokvario ni poraz od Kozare u Gradiški sa 1:0, gdje je tim iz Laktaša pokazao da može veoma dobro parirati ostalim timovima u prvoligaškom rangu.

Uporedo sa pripremama, u toku je uređenje stadiona u Laktašima, za potrebe višeg ranga takmičenja. U toku je izgradnja krova i rekonstrukcija tribina, za šta je Opština Laktaši obezbijedila 120.000 KM.

– Odlučni smo da do početka polusezone natkrijemo tribinu, obezbijedimo stolice i postavimo reflektore koji mogu poslužiti za treninge. Za nabavku stolica imamo dva donatora, dvije naše kompanije koje su obezbijedile ukupno 15.000 KM. Još dvije kompanije donirale su 20.000 KM za reflektore – kazao je za Srpskainfo Miroslav Bojić, načelnik Laktaša.

On naglašava da se fudbal vraća na velika vrata i da je ovaj sport, pored košarke, sve popularniji.

– Gradska uprava nastoji pomoći organizaciju takmičenja, poboljšati uslove rada, omasoviti mlađe kategorije Fudbalskog kluba Laktaši. Takođe, pomažemo i druge klubove jer je sport veoma važan za našu omladinu – smatra Bojić.

Podsjećamo, Fudbalski klub Laktaši je poslednjih godina bio opterećen dugovima još iz perioda takmičenja u Premijer ligi BiH, rezultati su bili ispod klupskog rejtinga a utakmice slabo posjećene. Ove sezone, situacija je neuporediva sa tim periodom a ekipa je tokom jesenje polusezone zauzela lidersko mjesto u Drugoj ligi , zapad.

FK Laktaši imaju 43 boda, ispred Slobode iz Mrkonjić Grada koja ima 35 i Sloge iz Trna sa 26 bodova. Inače, interesovanje za fudbal u Laktašima, u posljednje vrijeme naglo je povećano.

Osim FK Laktaši, dobre rezultare postižu i timovi Sloga iz Trna, Potkozarje Aleksandrovac, Borac Maglajani, Milan Kosijerovo, Župa Milosavci i Tamaris Mrčevci.