LAKTAŠI.20.maja- Na samitu sponzoruša u Londonu u četvrtak samoproklamovane sponzoruše imale su prilike da nauče kako da pronađu i zadrže bogate sponzore koji će ih obasipati novcem i poklonima.

“Šta ako želim da budem trofejna žena?“, upitala je žena iz publike tokom seminara. Sponzoruša Klover Pitila koja je držala predavanje, odgovorila joj je: “Uradi to, slijedi svoje snove“.

Rich elderly man with gold-digger companion or wife

Klover (21) je studentkinja farmacije koja je bila ovogodišnji “predavač” na okupljanju sponzoruša koje je organizovao jedan sajt za upoznavanje. Nije to običan sajt, već aplikacija koja omogućuje sponzorima da pronađu sponzoruše po izboru.

Sponzoruše željne znanja platile su 150 funti da bi naučile trikove koji će im pomoći da privuku što bogatijeg sponzora. Na kraju okupljanja organizovana je i zabava na kojoj su polaznice seminara imale priliku da isprobaju novonaučene vještine.

Bendon Vejd, osnivač aplikacije “Seeking Arrangement“ ističe da ovakva vrsta “poslovnih odnosa“ ima dosta predosti.

“Rekao bih da su izlasci u početku vrlo površni, sve je u izgledu i koliko novca ima ko u novčaniku. Dugotrajne veze moraju da se temelje na ljubavi i povjerenju. Moja stranica promoviše iskrenost. Morate biti brutalno iskreni o tome šta želite u vezi“, kaže Vejd.

Kozmetičarka Natali Vud (31) ističe da aplikaciju koristi nekoliko godina.

“Napomenula bih svima koji me optužuju da želim samo novac: Radim ono što želim. Ako želim bolji život i mogu da ga imam, zašto ne bih? Možda su samo ljubomorni na moj fantastičan život“, zaključila je ona.

(B 92)