Pandemija korona virusa još uvijek traje, pa mnogi pribjegavaju različitim metodama zaštite svog zdravlja i imunog sistema.

Za razliku od većine koja pije vitamine, jede voće i hrani se zdravo, mještani jednog sela u Srbiji okrenuli su se molitivi i podigli antikovid krst.

Mještani su podigli iznad svojih kuća “antikovid krst”, za koji vjeruju da ih štiti od svih pošasti.

Postavljen je na brdu Bojčica i smatra se svjetionikom za nekoliko okolnih mjesta, a inicijativu su pokrenula dva sveštenika.

– U ovom kraju, usljed prošlogodišnje situacije oko kovida, kada je ljudima donekle bilo nedostupno da u većem broju dođu u hram, krenulo se u realizaciju moje dvadesetogodišnje želje, da se na ovom brdu podigne krst. Ako već narod nije mogao da se moli u hramu, onda smo krst doveli u njihove domove, jer se ovo znamenje može videti iz svake kuće u oba sela – kaže za RINU sveštenik Milan Madžarević, prenosi Blic.

U izgradnji su učestvovali parohijani, mladi ljudi, a dobre volje nije manjkalo. Mnogi su bez ikakvih problema i bilo kakve nadoknade ustupili voje placeve kako bi se podiglo krsno znamenje. Sam krst na Bojčicu su dopremili pripadnici helikopterske jedinice MUP Srbije.

Uz blagoslov vladike šabačkog Lavrentija i dobrom voljom naroda, uz nemerljivu pomoć helikopterske jedinice, sve je išlo kako Bog miluje – rekao je otac Milan.

Podizanje krsta na brdu Bojčica trajalo je skoro dvije godine, ali je zahvaljujući dobročinstvu naroda, lokalnoj samoupravi, ali i ljudima iz dijaspore, i iz cijele Srbije, podignuto ovo velelepno krsno znamenje u slavu i čast Svete Trojice. Ideja je da, gdje god da se vidi ovo krsno znamenje, čovjek može da se pomoli Bogu, ne samo u ova dva sela, već i dalje.

– I nema sumnje da će ovo znamenje, u vremenima koja dolaze, biti mjesto gdje će se mnogi okupljati, družiti i Bogu moliti za znane i neznane, zdrave i bolesne, srećne i nesrećne – zaključio je otac Milan.

Srpskainfo