ZAGREB, 13. maja – U protekla 24 časa u Zagrebu su, usljed jakog vjetra, povrijeđene dvije žene, a zabilježen je i veći broj materijalnih oštećenja u gradu, saopšteno je danas iz zagrebačke Policijske uprave.

 Vjetar prevrtao Å¡tandove u Zagrebu, povrijeđene dvije žene

U saopštenju je navedeno da su od prevrtanja i rušenja drvenih štandova sinoć na Črnomercu i na Trgu bana Jelačića povrijeđene dvije žene.

“Na Trgu bana Jelačića došlo je do prevrtanja drvenog štanda koji je pao na 80-godišnjakinju koja je tom prilikom teže povrijeđena, dok je na Črnomercu usljed jakog vjetra došlo do rušenja drvenog štanda na 61-godišnjakinju koja je tom prilikom zadobila površinske povrede”, navedeno je u saopštenju zagrebačke policije.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić poručio je da će službe biti na terenu dok šteta ne bude sanirana, te da je otvaranje Međunarodne izložbe cvijeća na Bundeku odgođeno za četvrtak, 16. maj, prenosi HRT.

Jak vjetar od juče duva na području Zagreba, a tokom noći rušio je stabla, reklame, suncobrane, čupao krovove, te su ulice jutros pune polomljenih grana, a javni prevoz kasni ili ne vozi, prenose mediji.

Vatrogasci su tokom noći imali oko 150 intervencija.

Iz policije su apelovali na građane da bez potrebe ne izlaze na otvoreno zbog olujnog vjetra koji se i danas očekuje na području grada i Zagrebačke županije.

 

Nezavisne