UKRAJINA, 27. marta – Ukrajinac Vladimir Tverdohleb (62) bio je prinuđen da sam sebi odseče desnu nogu ispod kolena kako bi sprečio širenje gangrene.

 

Nesrećni čovek, koji živi sa suprugom Tatjanom u selu Ohtirka na severoistoku Ukrajine, nije imao dovoljno novca za bolničko lečenje, zbog čega je bio prinuđen na ovako radikalan potez.

Vladimir je dobio gangrenu pošto je došlo do komplikacija kad se prošle godine ubo na ekser. Nije tražio medicinsku pomoć i nije išao kod doktora misleći da će mu rana ubrzo sama zarasti. Umesto toga, došlo je do infekcije i gangrene.

Nesnosni bolovi

– Nismo imali novca za bolnicu. Vladimir je odlučio da odseče nogu kad više nije mogao da trpi bolove i kad je ona pocrnela i počela da truli – rekla je Tatjana.

Ona je Vladimirovu amputiranu nogu bacila na obližnje đubrište, ali tada dolazi do neočekivanog spleta okolnosti, zbog čega policija pokreće istragu o ubistvu. Naime, amputirani ekstremitet je na đubrištu pronašao pas komšinice Irine.

– Videla sam da pas glođe nešto crno u dvorištu. Prišla sam da vidim o čemu se radi da se ne bi otrovao. Nisam mogla da razaznam o čemu se radi, ali onda sam videla prste i nokte i shvatila da je to ljudska noga. Odmah mi je pozlilo. Pobegla sam u kuću i zatvorila vrata. Pozvala sam policiju i rekla im šta se dogodilo – kaže penzionerka Irina.

Nakon prijave uplašene starice policija je otvorila istragu i počela da traga za ostalim delovima tela.

– Verovali smo da se negde u blizini nalazi telo u raspadajućem stanju. Pretražili smo lokalna đubrišta i napuštene kuće, ali ništa nismo pronašli – kaže Ruslan Klatko, lokalni šef policije.

U međuvremenu Vladimiru Tverdohlebu je pozlilo, zbog čega je njegova supruga Tatjana bila primorana da pozove Hitnu pomoć.

Zadržan u bolnici

– Vladimir nam je rekao da je 18. marta sebi odsekao desnu nogu ispod kolena kuhinjskim nožem. Tvrdi da je ona počela da truli i da je morao to da uradi. Moraćemo da ga zadržimo i izvršimo dodatnu operaciju jer mu je noga i dalje inficirana gangrenom – rekao je hirurg Vitalij Stešenko.

Nakon što je policija utvrdila da amputirana noga koju je Irinin pas pronašao na đubrištu zaista pripada Vladimiru, zatvorena je istraga o ubistvu.

 

Blic