Istraga stravične porodične tragedije u Lazarevcu koja se dogodila sinoć kada je Jasmina S. pokušala da se ubije, nakon što je prethodno izbola muža nasmrt, je u toku, a kako se nezvanično navodi, ona je ostavila djeci oproštajno pismo.

Kako Informer saznaje od izvora iz istrage ovog zločina, Jasmina je zbog sumnje na preljubu, presudila svom mužu Siniši, nanijevši mu nekoliko ubodnih rana.

Ubila muža, rekla komšijama da je u bolnici
Nakon zločina za koji je osumnjičena, danima je koristila omekšivač i kućnu hemiju kako bi prikrila neprijatan miris tijela, a komšijama je rekla da joj je muž u bolnici zbog visokog pritiska.

Prošle noći, njihovo troje djece zakucala su na vrata prvog komšije, koji živi preko puta njih u zgradi. Pokazali su mu oproštajno pismo majke u kojem je, kako Informer navodi, pisalo: “Voli vas, mama. Budite dobri i hrabri…”

Komšija je nekako uspio da smiri djecu, dao im je slatkiše i krenuo u susjedni stan. Međutim, kako je Jasmina pokušala samoubistvo pred ulaznim vratima, nije mogao da ih otvori. Pozvao je policiju i onda video jeziv prizor. Jasmina je ležala sva u krvi s tri ubodne rane na vratu, dok je Sinišino tijelo bilo na kauču.

Jasmina je navodno imala psihičkih problema.

Srpskainfo