LAKTAŠI, 04. januara – Zbog jakog vjetra i snježnih smetova,otežano se saobraća na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Turbe,Čađavica-Rogolji, Rogolji-Mliništa, Čađavica-Stričići,Stupna-Šipovo i Strojice-Novo Selo,Han Pijesak-Sokolac i Podromanija-Sumbulovac.

I na ostalim putevima  u višim planinskim predjelima i preko prevoja,zbog snijega i leda na kolovozu saobraćaj se odvija usporeno.

Izdvajamo putne pravce: Sarajevo–Sokolac-Rogatica-Višegrad, Trnovo-Foča, Vlasenica-Han Pijesak,Zvornik-Tuzla(Crni Vrh), Banja Luka-Čađavica i Kotor Varoš-Teslić, saopšteno je iz Auto-moto Saveza Republike Srpske.

Zbog niskih temperatura, poledica je moguća i u nižim predjelima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

 

Zbog oštećenja nadvožnjaka (kod NIS petrol pumpe u Trnu) saobraćaj se na magistralnom putu M-16 dionica Prijedorska petlja – Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

 

Na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište od jutros je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila. Na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (na području Karaule) policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju postavljene lance.

I na ostalim dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega i leda, zbog čega teretna vozila na ovim dionicama trebaju koristiti lance. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar.

Zbog snježnih padavina i jakog vjetra zabranjen je saobraćaj za sva vozila na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V),  na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

 

Srpskainfo