LAKTAŠI, 24. oktobra –  Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra kolovozi su mokri i klizavi zbog kiše koja je padala tokom noći ili ponegdje još pada, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske vozačima skreću pažnju i na vodu koja se zadržava na kolovozu zbog povremeno jačih pljuskova.

magla
Zbog magle i niske oblačnosti vidljivost je mjestimično smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim, planinskim predjelima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, dok ponegdje, zbog jakog vjetra, može biti i granja ili srušenih stabala na kolovozu.

Vozačima iz AMS savjetuju maksimalno opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Kraći zastoji ili obustave saobraćaja, mogu se očekivati na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, a saobraćaj reguliše privremeno postavljena saobraćajna signalizacija.

Radovi su u toku na dionici magistralnog puta Vijaka jedan-Derventa, na lokalitetu Donji Smrtići, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

U tunelu Kalovita Brda, na dionici magistralnog puta LJubogošta-Pale, saobraćaj je zbog sanacionih radova potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice , u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko distrikt i Brčko distrikt-Donja Bukovica, zbog čega je usporeno saobraćanje.

U prvoj fazi, do 31. oktobra nema značajnih izmjena režima saobraćaja jer se radovi ne izvode na magistralnom putu, pa je saobraćaj samo usporen.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta u gradskoj zoni Nevesenja, od 7.00 do 17. časova, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja sa postavljenom privremenom signalizacijom.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”.

Puštanjem u saobraćaj dijela dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor, Mahovljanska petlja stavljena je u funkciju. Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor u Drugovićima na snazi je poseban režim saobraćaja i postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do završetka kompletne dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

 

/AMSRS/