LAKTAŠI, 02. novembra – U Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, magle ima u kotlinama i duž riječnih tokova, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Magla - Foto: RTRS

MaglaFoto: RTRS

Zbog kiše koja je padala tokom noći, u centralnim i jugoistočnim krajevima Federacije BiH saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a mogući su sitniji odroni.

Na graničnom prelazu Brod na ulazu u BiH čeka se do 40 minuta, a na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih čekanja.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluka od danas do 31. decembra biće izmjena u odvijanju saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš, zbog radova.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, na dionici Krupa na Vrbasu-Bočac, od 7.00 do 17.00 časova od ponedjeljka do subote saobraćaj se, zbog radova,
obustavlja desetak minuta i propušta naizmjenično jednom trakom.

Radnim danima, od 8.00 do 16.00 časova, zbog deminerskih radova, biće polučasovnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Foča-Gacko, u mjestu NP Sutjeska-Priboj, opština Foča.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak /deminerska radilišta Klakari Donji devet i 13/ od 8.00 do 18.00 časova radnim danima saobraćaj će biti obustavljan 30 minuta i propuštan 15 minuta.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

Na regionalnom putu Lopare-Priboj, zbog aktiviranog klizišta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica, a vozila se preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu Teslić dva-Podjezera, u mjestu Žeželja, zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Јadrini na lokalnom putu Doboj-Manastir Petrovo, na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Zbog održavanja godišnjeg sajma povodom vjerskog praznika Svih svetih, danas od 7.00 do 22.00 časa biće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu u Odžaku, a vozila će saobraćati kroz grad, ulicama Nova ulica-Hanke i Reže Porobića.

Zbog istog razloga na magistralnom putu Orašje- Šamac, na lokalitetu Donja Mahala /”Šibovače”/ saobraćaj će biti obustavljen od 7.00 do 19.00 časova, a vozila će saobraćati lokalnim saobraćajnicama u Donjoj Mahali.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

 

RTRS