LAKTAŠI, 03. decembra – Na svim putnim pravcima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, a snijeg otežava kretanje na dionicama Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled, zatim Sarajevo-Foča preko Rogoja i Sarajevo-Sokolac preko Romanije, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Preko Romanije na snazi je privremena zabrana saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i za šlepere.

rusi_315x0

Zbog snijega koji pada u centralnim i istočnim predjelima FBiH vozila saobraćaju sporije na putnim pravcima Tarčin-Konjic, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf Uskoplje i Šujica-Kupres.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, posebno na putnim pravcima Konjic-Mostar-Doljani i Jablanica-Prozor.

Na regionalnom putu Bileća-Deleuša na granici sa Crnom gorom u mjestu Koranica vozi se jednom saobraćajnom trakom zbog odrona koji se desio u toku noći. U toku je sanacija odrona.

Iz AMS savjetuju maksimalno opreznu vožnju i posjedovanje zimske opreme, koja je zakonski obavezna na putevima u BiH.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja u zoni ukršatanja sa magistralnim putem.

Zbog izgradnje mosta u Krepšiću do 31. decembra na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu Lončari-Brčko jedan. Za vrijeme radova saobraćaj će se odvijati regionalnim putem Brčko-Cerik, lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na snazi je obustava saobraćaja kroz grad Bijeljinu u ulicama 27. marta i Srpske vojske, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, dok se saobraćaj teretnih vozila odvija isključivo obilaznicom.

Obustavljen je saobraćaj na dionici LJubogošta-Pale zbog sanacije u tunelu Kalovita Brda, pa se vozila preusmjeravaju na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Usporeno se saobraća magistralnim putem Banjaluka-Jajce zbog klizišta na lokalitetu Srpskih Toplica.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do zbog čega se saobraćaj odvija jednosmjerno preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Radovi se izvode i u gradskoj zoni u Nevesinju na dijelu magistralnog puta Nevesenje jedna-Nevesinje dva, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja. Radovi se izvode svakodnevno od 7.00 do 17.00 časova.

U toku su radovi na magistralnom putu Lončari-Brčko jedan i Brčko dva-Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završeni su planirani radovi na sanaciji klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena ovim radovima, ostaje na snazi zabrana saobraćaja teretnih vozila, koja su preusmjerena putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog aktiviranih klizišta na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača saobraća se neizmjenično jednom trakom.

Na području Banjaluke danas će zbog održavanja manifestacije “Zimzograd” do 22.00 časa na snazi biti privremena obustava saobraćaja u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od raskrsnice sa Ulicom Milana Tepića do raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja.

 

SRNA