LAKTAŠI, 21. avgusta –  U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a u kotlinama i uz rijeke ima magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu.

mokar kolovoz

U toku je izgradnja kanalizacione mreže, zbog čega je na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske/ saobraćaj obustavljen za sva vozila.

Saobraćanje teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom, a automobili se preusmjeravaju u gradske ulice.

Zbog presvlačenja kolovoza na magistralnom putu M-14.1, dionica Derventa-Žirovina, u Derventi, vozila saobraćaju usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Planirano je da radovi traju do 25. avgusta.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare u toku je sanacija klizišta, zbog čega je saobraćanje teretnih vozila preusmjereno na pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja. Izmjene u saobraćanju trajaće do 31. decembra.

Do povremenih obustava saobraćanja dolazi u mjestu Dub zbog bušenja i miniranja terena na magistralnom putu M-5, u trajanju od pet do 15 minuta, od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, i R-476, dionica Ukrina-Gornja Vijaka, vozila zbog aktiviranog klizišta saobraćaju jednom trakom.

Zbog deminiranja terena u mjestu Osojnica, na magistralnom putu Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, od 8.00 do 16.00 časova mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćanja.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja su do 30 minuta.