LAKTAŠI, 17. novembra – Mačke koje su tokom zime napolju, očajnički pokušavaju da pronađu toplo i suvo sklonište, a ništa nije bolje nego unutrašnjost vašeg automobila. Kada ugasite vaš automobil, vaš motor još duog vremena emituje toplotu, što mačkama pruža mesto da se ugreju i na trenutak sklone. Međutim, to može biti veliki problem i za vas, ali i za mačku.

Ako se kojim slučajem, mačka zavuče kod dela gde se nalazi kaiš i drugi pokretni delovi automobila, onda će ona momentalno nastradati, a vi rizikujete da oštetite i pokvarite vaše vozilo. Zato se savetuje da pre svakog paljenja autombila otvorite haubu i detaljno ispitate da li se tu nalazi mačka.

Ne preporučuje se udaranje i lupanje po automobilu kao i vikanje, jer to može samo uplašiti mačke koje se još više mogu uvući u unutrašnjost automobila i tako napraviti još veću štetu.  Takođe, ako primetite da se mačka zavukla u nečiji drugi auto, obavezno ostavite poruku kako bi vlasnik obratio više pažnje pre nego što upali svoje vozilo.

Ako ovo budete radili, tako ćete spasiti mnogo mačijih života, ali i sačuvati vaša vozila i spasiti se skupih popravki.

V.P.

Muskimagazin.rs