LAKTAŠI, 22. avgusta – Na dionicama u višim predjelima, kao i uz riječne tokove u jutarnjim satima vozači se upozoravaju na smanjenu vidljivost, zbog magle. Iz BIHAMK-a savjetuju vozačima da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

autoput-9-januar-foto-S-PASALIC

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštovanje postavljene signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad – Lepenica i Kakanj – Visoko, kao i magistralne puteve: M-6 Domanovići – Stolac (u blizini BP Rebac), M-18 Olovo – Kladanj (Karaula) i M-18 Semizovac – Olovo (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice – Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, piše Avaz.

Deminerski radovi izvode se radnim danima od 8 do 16 sati na dionici magistralnog puta M-14.2 Šamac – Odžak (u mjestu Prud), zbog čega dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Podjećamo vozače da je, zbog radova u Hrvatskoj, do daljnjeg obustavljen saobraćaj na GP Novi Grad – Dvor.

Srpskainfo